svea och feber

 
i helgen har jag varit på elevrådskongress med sveriges elevråd svea. jag är ordförande i min skolas elevråd och vi tyckte att det var bra att skicka iväg två personer från elevrådet för att se vad det var för något. har aldrig varit på något svea gjort förut men måste säga att de gör ett fantastiskt jobb. meningen med kongressen var att välja ny fokusfråga och ändra i stadgar och verksamhetsplan samt välja ny förbundsstyrelse och ordförande. 
de kommande två åren kommer sveriges elevråd svea ha tillgänglig och förebyggande elevhälsa som bland annat jag var med och debatterade för. ett annat förslag på fokusfråga var att kunna rättsäkra betygen som bland annat innebar att en ska kunna överklaga sinna betyg. detta är självklart en viktig fråga det också speciellt när två av våra betyg saknar kriterier. dock är elevhälsan någon som måste prioriteras för att alla ska ha rätten att må bra. för mig var valet väldigt självklart och det syntes hur det blev en fråga om människosyn. vad som är viktigast för en människa, hens betyg eller hens välmående. och som den socialist jag är så var det extra tydligt att det handlade om höger och vänster. detta är också en fråga jag brinner väldigt mycketför då jag själv har mått dåligt under min skolgång (har dock inte tagit kontakt med kuratorn förän nu, har mitt första möte på fredag) och har många vänner som mått ännu sämre. om skola då kan vara förbyggande istället för att bara ta hand om krisfall så skulle detta göra livet bättre för många. 
tyvärr innebar den här kongressen också att vi skulle sova i klassrum tillsammans med andra människor vilket blev ungefär sju timmars sömn på fyra dagar. detta klarade min kropp tyvärr inte av alls och nu sitter jag har med feber och en ordentlig förkylning. fett najs när mina vänner tycker jag bailar på dem och åker iväg i några dagar och sedan inte kan umgås med dem när jag kommer hem för att det är för ansträngande att ta på sig kläder. imorgon ska jag i alla fall försöka ta mig till ung vänstermötet och hoppas på studier, eller i alla fall något annat än affischering pga jag inte kan springa runt för långt. 
har dessutom äntligen fått i de båda töjningarna jag köpte förra onsdagen. en 6a och en 8a. tanken är att få i två 10-tunnlar sen och bli sjukt jävla snygg. 
det var allt för mig!! ha det bra 
Allmänt, politik | |
Upp