vänsterhelg (och måndag)

som alla borde förstått så är jag medlem i ung vänster. denna helgen hade disriktet ordnat en helg med aktiviteter i borås. helgen var väldigt intressant och vi hade fördrag om facket, antirasism, socialism, feminism och feministiskt självförsvar. allt utgår från den enormt viktiga klasskampen och den lika viktiga kvinnokampen som bara kan lösas genom att krossa kapitalismen. nu låter jag som att jag läser direkt ur partiboken men nej, det finns även saker som inte jag håller med om. hur som helst fick jag träffa massvis med fina människor. 
på söndagen när vi kom hem var det dags för en manifestation till minne av kristallnattens offer. det var ett fackeltåg organiserat av integrationsforum. efter fackeltåget höll representanter från varje förbund (s, ssu, gu, uv) tal. de första tre talarna gav en känslan av att valrörelsen inte riktigt är över (vilket det kanske inte är men det kräver en hel post osv) och det var väldigt mycket "vi i [organisation] vill det här och det här och vi arbetar för blah blah blah". som tur var så tog eric från ung vänster tag i saken och förklarade för dem att nazism fortfarande finns och vi måste ta det som ett faktum. 
idag har det varit ännu mer politik på agendan i form av att sitta med och lyssna på ett medlemsmöte med vänsterpartiet. det var väldigt intressant och det är nog allt jag tänker säga om saken. 
så nu lämnar jag er med en liten bildbomb, godnatt! 
 
Allmänt, feminism, politik | |
Upp